Гайморит. Лікування народними методами в Івано — Франківську.

Гайморит — це запалення слизової оболонки, а в деяких випадках і кісткових стінок гайморових пазух. Лікування гаймориту проводиться за допомогою медичних препаратів, хірургічними та фізіотерапевтичними методами, а також народними засобами.

ОЗНАКИ ГАЙМОРИТУ

  • Закладеність носа, що супроводжується слизовими або гнійними виділеннями з носа.
  • Відчуття тиску в області гайморових пазух чола і виличної частини.
  • Дискомфорт і біль в області носа, що підсилюється до вечора.
  • Головні болі.
  • Нездужання і підвищення температури тіла.

ЛІКУВАННЯ НАРОДНИМИ ЗАСОБАМИ

За статистикою лікування гаймориту народними засобами має досить високий відсоток позитивних результатів. Відомо безліч рецептів мазей, крапель і відварів. Перед їх використанням необхідно промити носові пазухи розчином хлориду натрію або розчином кухонної солі. Рекомендується з обережністю застосовувати засоби, на які може розвинутися алергія. Однак, не всі захворювання можна вилікувати вдома. Якщо народні методи не дають ефекту, а стан погіршується, то краще не відкладати свій візит до лікаря.

Компреси при гаймориті

  • З глини: 50 грам глини розведіть в гарячій воді до консистенції пластиліну. 2 шматочки марлі змочіть в теплому рослинному маслі і розташуйте їх по обидва боки носа на область гайморових пазух. На шматочки марлі викладіть коржі з теплої глини. Тримайте компрес приблизно годину.
  • З лаврового листа:  Гілочку листя (3-4 шт.) Залийте водою і доведіть до кипіння. Трохи остудивши відвар, змочіть в ньому серветку і накладіть її на область гайморових пазух. Щоб компрес остигав повільніше, накрийте обличчя рушником.
  • З чорної редьки: Добре помийте чорну редьку, натріть її разом зі шкіркою на дрібній тертці, 2-3 ст. ложки отриманої кашки загорніть в шматочок тканини і покладіть на гайморові пазухи, змастивши попередньо шкіру дитячим кремом або олією. Укрийте обличчя шарфом або рушником і тримайте компрес 10 хвилин. Курс лікування — не менше 10 днів поспіль.

МЕД ВІД ГАЙМОРИТУ

  • Краплі на основі меду. Ретельно подрібніть 4 гр трави чистотілу і змішайте з соком алое і медом в рівних пропорціях. Рідина закопуйте по 3 краплі в кожну ніздрю до 5 разів на добу.
  • Медова мазь. Натріть на тертці одну столову ложку дитячого мила (без ароматизаторів). Візьміть по одній столовій ложці рослинного масла, молока і меду. Змішайте ці компоненти в одному посуді і нагрівайте суміш на водяній бані поки мило не розплавиться. Після влийте ложку спирту і зніміть суміш з вогню. Мазь перелийте в скляну баночку і остудіть. Готову мазь введіть в носові ходи за допомогою ватної палички та залиште на 15 хвилин. Повторювати процедуру протягом трьох тижнів. Мазь зберігайте в холодильнику в закритому вигляді.

Інгаляції при гаймориті

  • З прополісом: Закип’ятіть 2 літри води і додайте 2 чайних ложки спиртової настоянки прополісу (аптечний препарат). Використовуйте розчин для інгаляції. Обережно застосовуйте при алергії на продукти бджільництва і у дітей молодшого віку.
  • З маслом обліпихи: Для інгаляції потрібно: 10 крапель обліпихової олії і каструля з окропом. Вдихати пар близько 15 хвилин.
  • З часником і оцтом: 8 зубчиків часнику подрібніть, змішайте з 1 столовою ложкою яблучного оцту, залийте склянкою окропу і перелийте все в залізний чайник або в термос. Накрийте голову щільною тканиною і дихайте парою 20 хвилин. Процедуру можна робити щодня 2 рази в день.
  • Холодні інгаляції над цибулею: Подрібніть цибулю і вдихається носом його пари. Щоб посилити відходження мокроти, звільніть носові шляхи. Під час процедури рекомендується масажувати перенісся і гайморові пазухи (розтирати, натискати і постукувати пальцями). Процедуру робити 2-3 рази в день протягом 10 днів.

Каплі в ніс при гаймориті

  • Масло шипшини і обліпихи. Олія олепихи або шипшини можна закопувати в ніс до 5-6 разів на день. Масло добре пом’якшує і загоює слизову, ефективно при гострому і хронічному гаймориті. Не рекомендується для дітей молодше 2 років.
  • Каланхоє

  Це звичайне кімнатна рослина з рожевими квітами і твердими пружними листям. Сік каланхое — універсальний засіб від застуди та інших ГРВІ, що викликає відходження мокроти (чхання). Застосовується при гострому і хронічному гаймориті як для дорослих, так і для маленьких дітей (від 6 років). Для лікування використовуються листя, сік яких має здатність знімати набряки і виводити слиз з носа. За 2 краплі соку закопують 3-4 рази на день дорослим, а дітям — 2-3 рази (бажано з додаванням меду). Такі краплі визиваеют тривалий чхання при якому активно виділяється слиз.

  • Сік цибулини цикламена

Часто лікування гаймориту супроводжується сильними головними болями. У таких випадках сік цикламена може бути дуже ефективний. З його застосуванням дуже швидко починається чхання і нежить з відділенням гнійного вмісту з пазух. Допускається лихоманка, жар і потовиділення. Хворому необхідно лягти на спину і закапати по 2 краплі свіжого соку в обидві ніздрі. Реакція буде вже через 5 хвилин: хворий починає кашляти, чхати, потіти, відчуваючи при цьому сильний жар в тілі. Після протягом доби з носа буде виділяється густий жовто-зелений гній — причина сильного головного болю. Далі у хворого настає здоровий тривалий сон, а прокинувшись він відчує значне полегшення свого стану. Капати можна також і аптечне масло з цикламеном або приготувати.

  • Краплі на основі нафтизин

1 мл свіжовичавленого соку цибулини цикламена змішати з 4 мл нафтизину. Капати по 3 краплі в ніс три дні поспіль, потім зробити перерву на 2 дні. Для ефективного лікування рекомендується проводити три таких курсу.

  • Сік алое

Вам потрібно: сік з алое деревовидного — 2 столові ложки; сік каланхое перистого, горця живородящего і цибулі ріпчастої — по 1 столовій ложці. Змішати всі компоненти і закапати по 2 краплі в кожну ніздрю. Капаючи в ліву ніздрю, повернути голову ліворуч на 30 хвилин. Потім закапати в праву ніздрю, повернувши голову вправо на 30 хвилин. Після прогріти гайморові пазухи синьою лампою і лягти в ліжко.

  • Мумійо

Вам потрібно: 1 чайна ложка гліцерину, 4 чайних ложок води, 10 таблеток мумійо по 0,2 г (подрібнити). Все ретельно перемішати і капати в ніс 3 рази на день. Курс лікування становить 3 тижні. Після робиться перерва на 5 днів, і все повторюється знову з наступною перервою, аж до одужання.

ЛІКУВАННЯ ТРАВАМИ

  • Трав’яний збір для прийому всередину.

Перед вживанням суміші трав, перевірте, чи немає у вас алергії на який-небудь з компонентів. У скляний або емальований посуд з кришкою відміряйте по дві столові ложки шавлії лікарської, ромашки аптечної, лаванди, евкаліпта і звіробою. Додайте по одній ложці череди і деревію. Ретельно перемішайте трави. Три столові ложки приготованого збору залийте окропом (два літри), накрийте кришкою і залиште настоюватися при кімнатній температурі на 30 хвилин. Проціджений відвар приймати по 100 грам через кожні три години. Цей же відвар можна застосовувати для інгаляцій, які добре проводити перед сном.

  • Корінь хрону

Хрін потрібно помити, почистити і натерти на тертці. Всього такої кашки потрібно третину склянки, яку необхідно змішати з соком трьох лимонів. Отриману досить густу суміш приймати по 0,5 чайної ложки щодня вранці за 20 хвилин до їди. Курс лікування — 4 місяці. Після робиться перерва на два тижні і повторюють курс. Так роблять раз на півроку (навесні і восени) аж до повного одужання через 1-2 роки.

ВІДНОВЛЕННЯ ПІСЛЯ ГАЙМОРИТУ

Під реабілітацією розуміють дотримання рекомендацій, спрямованих на профілактику гаймориту і його можливих рецидивів, яка включає комплекс заходів по оздоровленню організму. Адже комплексне лікування при загостренні хронічного гаймориту не гарантує, що таке ж загострення не проявиться в майбутньому.

Профілактика рецидиву — це досить просто:

  1. Займіться впритул лікуванням основного захворювання, що стало причиною гайморіта.
  2. Одночасно відвідуйте стоматолога, оперативно лікуєте інфекції горла і ротової порожнини.
  3. Не переохолоджуйтеся і не допускайте, щоб нежить тривала довше 5 днів.
  4. При звичайному нежиті намагайтеся використовувати масляні препарати, а від судинозвужувальних краще відмовитися, щоб слизова носа не атрофировалась.
  5. Промивайте ніс сольовим розчином.
  6. Приймайте загальнозміцнюючі препарати.
  7. Не нехтуйте і засобами народної медицини для підвищення свого імунітету.
  8. Для зміцнення імунної системи буде корисно і фітооздоровленя — прийом фіточаїв всередину і фітомазі місцево (на слизову носа), фізичні вправи — адаптаційний біг, плавання, загартовування, дихальна гімнастика.

Точковий масаж при гаймориті

Дуже ефективним є ступеневий точковий масаж при гаймориті.

Полегшенння наступає вже після першого сеансу масажу.

Запрошую вас на сеанси масажу за адресою: https://moyameditsina.com/kontakty/

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Корзина для покупок
Прокрутить вверх